Сарајевски медицинари од јутрос у штрајку

0
232

Синдикат доктора медицине и стоматологије Кантона Сарајево ступио је данас у штрајк због тога што Влада КС, како су раније навели, није испоштовала одредбе закљученог Колективног уговора.

Љекари су поручули да ће обустава рада трајати до испуњења њихових захтјева које су ставили пред Владу КС-а.

Како је било договорено, Синдикат је свака три мјесеца требало да одржи састанак с Владом Кантона Сарајево како би се преговарало о повећању коефицијента, али тврде да се ово није испоштовало, а из Синдиката нису задовољни одлуком да се продужи радно вријеме у домовима здравља.

Како је потврђено за “Radiosarajevo.ba”, у сарајевским домовима здравља се од јутрос примају хитни случајеви.

Како поменути портал пише клиникама и радницима КЦУС није стигла никаква званична обавијест о штрајку, те љекари КЦУС-а тренутно раде.

Подсјећамо, Синдикат радника у здравству у КС одлучио је да генерални штрајк у свим јединицама овог синдиката започне у понедјељак 17. септембра.

Осим повећања коефицијента сложености послова свим радницима у здравству, из Синдиката захтијевају и оставке Адема Зоља премијера Владе КС-а, Адемај Зилхе министарке здравства КС и Турковић Самира с позиције генералног директора Завода здравственог осигурања Кантона Сарајево.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име