Сарајевско-романијска регија: Путеви проходни – опрез због утабаног снијега на коловозу

0
542

Сви магистрални и регионални путеви на подручју Сарајевско-романијске регије проходни су, али на коловозу има утабаног снијега и леда, због чега возачи треба да уложе максималан опрез приликом управљања моторним и теретним возилима, рекао је јутрос Срни технички директор “Романијапутева” са Сокоца Драган Булошчић.

“Ситуација јесте нешто сложенија него јуче, али саобраћај се одвија без застоја. Наше екипе се све вријеме на терену и непрекидно раде на чишћењу снијега са коловоза, као и посипању пута абразивним материјалом кога има довољно”, навео је Булошчић.

Он је поновио апел возачима теретних возила да ставе зимску опрему и ланце или да у подножјима превоја евентуално сачекају да машине очисте нове количине снијега на коловозу.

Прем његовим ријечима, потребно је и извјесно вријеме да посута со почне да дјелује на коловозу.

Он је навео да ће “Романијапутеви” данас посебну пажњу посветити чишћењу локалних пута који воде ка романијским селима.

Булошчић је додао да је правац према Јахорини, и преко Пала и преко Требевића, проходан и безбједан за саобраћај.

У надлежности “Романијапутева” је одржавање и чишћење магистралних и регионалних путева на подручју Сарајевско-романијске регије, и то од Лапишнице преко Подроманије до Хан Пијеска, од Вардишта до Чајнича и други.

Међу првим приоритетима налазе се оба путна правца према Јахорини, преко Пала и Требевића.

Укупна дужина ових дионица износи око 600 километара.

Улице у општинама Источног Сарајева дјелимично су очишћене, надлежне екипе су на терену, а посебне проблеме пјешацима стварају неочишћени тротоари и пјешачке стазе.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име