Шаровић: СДС не жели да упадне у припреману клопку Милорада Додика

1
833

“Питање сарадње са Милорадом Додиком и његовим СНСД-ом није данас најважније питање за СДС и не видим зашто се тако форсира, жури и исказује велика количина нестрпљења и упада у припремљену клопку”, изјавио је високи функционер Српске демократске странке Мирко Шаровић.

Он у изјави за БН каже да према његовом мишљењу питање сарадње са СНСД-ом није најважније питање за СДС.

Признаје да изборни резултат није сјајан и да један дио чланства мисли да је рјешење у уласку у власт са СНСД-ом, који је дугогодишњи политички ривал СДС-у.

“Рани политички иступ Градског одбора Добој одмах након избора, али не само њих ,отворио је расправу на Главном одбору СДС-а али коначан став о могућим коалицијама и преговорима странка није заузела. Пред СДС-ом је један преважан период у којем треба да се прије свега  консолидује, пореда приоритете и не изгуби везу са чланством и гласачима који су политици странке остали вјерни“, казао је Шаровић.

Он наводи да став, ма од кога он долазио, да је савез са СНСД-ом или Додиком важнији од саме странке за њега није прихватљив.

Питање сарадње са Додиком и његовим СНСД-ом, по мом мишљењу, није данас најважније питање за СДС. Погрешна је и политички незрела теза која се жели наметнути да је коалиција са СНСД-ом питање од којег зависи судбина странке. Не видим зашто се тако форсира, жури и исказује велика количина нестрпљења и упада у припремљену клопку. Не будимо наивни, Додик се изградио у озбиљног мајстора за овакве ситуације а добар изборни резултат и ми овакви какви јесмо дају му простор да по табли црта и збраја шта хоће“, каже Шаровић.

Вјерује да Додик мисли да је ДНС сувише нарастао и дисциплиноваће га, у супротном скратиће га на пола.

“У сличном сценарију нудећи шаргарепу рачунајући на нестрпљиви СДС, ствара услове да од њега узме онолико колико му треба. Уосталом треба само још једном прочитати његову изјаву од прије дан, два и добро је што ју је баш он изговорио. Она у суштини гласи, и то је његова понуда, да може сарађивати са оним дијелом СДС-а који је патриотски и до сада није радио против интереса Републике Српске. Вагу за мјерење нивоа патриотизма очигледно он жели да задржи за себе“, каже Шаровић и додаје да би за за странку којој припада било понижавајуће да то прихвати.

“СДС треба  чак и кад има лоше резултате да остане усправна и на нивоу озбиљне странке која држи до свог дигнитета, програма и политике коју је дефинисала и одговорности према бирачима. То имплицира и да све постизборне иницијативе од чланства или било ког другог укључујући и позиве за сарадњу не треба да бацимо под ноге али треба да их представимо и расправимо само унутар органа странке поштујући прије свега сами себе“, рекао је Шаровић.

1 коментар

  1. Ko se imalo razumije u politiku i razmislja svojom glavom, vidi da je Dodiku cilj da unisti svu konkurenciju. Tako ce moci biti jos bahatiji. Sto se sds-a tice ne vidim da nude neka rjesenja, samo nesto mudruju, polako, oprezno, kud zuriti. Jedni tamo, drugi vamo. Nije mi jasno da jos uvijek nisu shvatili da je uloga opozicije da ponudi rjesenje, povuku konkretan potez kako bi narod smijenio bahatu vlast. Mozda nisu shvatili da su bili i ostali opozicija. Dugi niz godina je to tako. Ili ne shvataju ili ne umiju, ili ne zele.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име