Шаровић: Влада Српске направила застој

0
506

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је новинарима данас у Сарајеву да је на сједници Савјета министара БиХ прихваћен нацрт споразума с Владом Холандије о подршци, односно додјели грант средстава Владе Холандије за изградњу магистралног пута Невесиње – Берковићи.

Казао је да је, такође, прихваћена Нота споразум с Њемачком о грант средствима Њемачке Босни и Херцеговини у износу од 19 милиона евра, која ће се имплементирати у области заштите природне околине, обновљивих извора енергије и рјешавања питања отпадних вода.

На новинарско питање у вези с изградњом граничног прелаза и моста Братунац-Љубовија, Шаровић је рекао да су државне институције у овом тренутку свој дио посла урадиле, у смислу да је припремљена сва потребна техничка документација и урађен је пројекат.

По његовим ријечима, сљедећа фаза је расписивање тендера за извођача радова за заједнички гранични пријелаз.

Али ту имамо застој, јер Влада Републике Српске није ријешиле имовинско-правне односе, односно није провела одговарајуће процедуре и ријешила питање у вези додјеле земљишта“, казао је Шаровић, додајући да је то у овом тренутку једини застој.

Навео је како не знају колико времена ће та процедура одузети и колико ће доћи до кашњења.

„Када Влада Републике Српске ријеши имовинско-правна питања на дијелу на коме ће се градити објекат, надлежне институције БиХ, односно Управа за индиректно опорезивање би расписала тендер за извођача радова“, закључио је Шаровић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име