Шаровићу награда “Eвропски најминистар”

0
1766

Избор најбољих пословних људи и компанија на нивоу Југоисточне и Средње Европе за 2017. годину биће одржан данас у Сарајеву, а европски независни жири за избор најбољег менаџера године из овог града и Европског удружење менаџера Зеница, те часопис “Евроменаџер”, прогласиће најуспјешније европске менаџере.

Министру спољне трговине и економских односа БиХ Мирку Шаровићу вечерас ће бити уручена награда “Европски најминистар”, а у образложењу независног жирија наведено је да се министар максимално бави својим послом, да истрајава у борби за бољи амбијент за бизнис и остваривање бољих резутата у бизнису и економији БиХ.

Награде “Најменаџер” и “Најкомпанија” додјељују се истакнутим појединцима и фирмама који биљеже изванредне резултате у бизнису – квалитетно пословање, повећање производње и добити, тржишно доказивање, примјена нових савремених технологија, инвестирање у развој, окренутост ка извозу, отварање нових радних мјеста, јачање укупне конкурентне способности.

За престижне награде номиновано је око 1.800 успјешних менаџера из 20 земаља Југоисточне и Средње Европе, а први пут награду ће добити и један успјешни менаџер изван Европе, власник нафтне компаније из Кувајта.

Осим 27 награда за област бизниса, признање ће добити петнаестак појединаца, фирми или институција, који имају значајан утицај на стварање амбијента за бизнис кроз развој науке, културе и информисања, саопштено је из Прес-дирекције за избор менаџера.

Присуство церемонији најавило је око 500 менаџера, научних и јавних радника, међу којима су долазак потврдили покровитељ овогодишње манифестације члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, премијер Македоније Зоран Заев и многе друге личности из политичког, привредног и јавног живота региона.

Претходно ће у Сарајеву бити одржан и Међународни бизнис форум под називом “100 успјешних”, на којем ће уводничари бити познати бизнисмен из Србије Богољуб Карић и предсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Ахмет Егрлић.

На овом окупљању успјешни менаџери договарају конкретне облике сарадње и инвестиција у БиХ и региону.

Заказано је и више билетаралних састанака привредника из региона са представницима власти и компанија у БиХ.

Церемонија додијела награда биће одржана у хотелу “Холидеј” са почетком у 17.45 часова.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име