Савић и Мастиловић искључени из “Просвјете”

3
932

Слободан Савић и Драга Мастиловић искључени су из Српског просвјетног и културног друштва (СПКД) “Просвјета”, јер су покушали да подијеле друштво и изазову заблуду у дијелу чланства и јавности, чиме су нанијели велику штету угледу и раду “Просвјете”, саопштено је из овог друштва.

– Слободан Савић је искључен јер ни до данас није предао новоизабраном руководству печат, архиву и просторије друштва, а Драга Мастиловић је искључен, јер је покушао да организује фиктивну сједницу Скупштине и лажно се представљао као предсједник друштва – наведено је у саопштењу.

Редовној годишњој сједници Скупштине СПКД “Просвјета”, која је одржана 6. априла, додато је у саопштењу, претходила је сједница Главног одбора “Просвјете”, а усвојен је закључак Надзорног одбора о незаконитом и нестатутарном понашању појединих чланова друштва.

С друге стране, Драга Мастиловић одбацује све оптужбе и каже да није ријеч ни о каквој Скупштини, већ о групи узурпатора окупљеној око Михајла Вујовића и Душана Јовановића.

– Они су прије више од годину покушали да преузму контролу над “Просвјетом” и направили су чак и лажни печат друштва. Ја имам пресуду суда у Сокоцу којом се налаже да будем уписан у судски регистар као предсједник СПКД “Просвјета”, а ти узурпатори ће одговарати због фалсификовања и лажног представљања – каже Мастиловић за “Глас Српске”.

3 коментара

  1. Konačno da ovaj polusvijet neko stavi na svoje mjesto. Savić je dokaz da postoji vremenska mašina – čovjek je stigao iz daleke prošlosti. Draga – seoska varalica koja se dočepala titula i funkcija.

  2. СРАМОТА, СРПСКА!!!

    НЕ ЗНАМ КО ЈЕ У ПРАВУ А КО НИЈЕ, АЛИ ОЧИТО ДА НЕКИМ ЉУДУМА-НЕЉУДИМА НИШТА НИЈЕ СВЕТО.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име