Седам нових дисциплина на ЗОИ 2022.

0
303

Седам нових дисциплина уврштено је у програм Зимских олимпијских игара 2022. године, којима је домаћин Пекинг, с циљем што веће заступљености спортисткиња, објавили су у сриједу из Међународног олимпијског одбора (МОО).

Извршни одбор МОО-а одобрио је да се у програм ЗОИ 2022. уврсте женски боб једносјед, скокови на великој скакаоници у скијању слободним стилом у обје конкуренције, мјешовита штафета у брзом клизању на кратким стазама те мјешовита екипна такмичења у скијашким скоковима, скијању по грбама и „snowboard crossu“.

„Додавање ових дисциплина за Пекинг 2022. показује нашу преданост идеји да у програм Олимпијских игара укључимо што више младих те га према заступљености полова још више уравнотежимо“, изјавио је у саопштењу спортски директор МОО-а Кит Меконел.

Заступљеност спортисткиња ће овом одлуком бити повећана на 45,44 одсто са 41 одсто колико их је било на овогодишњим ЗОИ у Пјонгчангу.

У 46 дисциплина требало би наступити 1 314 спортисткиња. На ЗОИ у Пекингу максималан укупан број спортиста и спортисткиња требао би бити 2 892.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име