ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Облачно и хладно са снијегом

0
25280

У породилишту Болнице Источно Сарајево рођена је једна дјевојчица, док је на болничко лијечење примљено 57 пацијената.

Ватрогасци су имали мирну ноћ.

Водоснадбијевање града питком водом је уредно.

На регионалном путу Кифино Село-Улог-Кланци преко превоја Морине обустављен је саобраћај због снијежних сметова.

У већини крајева РС због снијега који пада или је падао током ноћи вози се по мокрим и клизавим коловозима.

У вишим предјелима и преко планинских превоја има угаженог снијега на коловозу, али дежурне екипе предузећа за путеве су на терену и врше чишћење на свим дионицма гдје је то неопходно.

Возаче такође упозоравамо на поледицу , посебно преко планинских превоја као и на прилазу мостовима и тунелима. Учестали су одрони земље или камења на коловоз на свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

Издвајамо путне правце Карановац – Кнежево – Угар, Карановац – Црна Ријека – Мркоњић Град, Сарајево – Фоча, Фоча -Шћепан Поље, Фоча-Гацко, Зворник – Коњевић Поље, Каракај – Цапарде, Вишеград – Устипрача -Рогатица и Вишеград – Бродар – Рудо. На свим путним правцима савјетујемо опрезну вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме.

На путевима гдје су у току радови постављена је привремена саобраћајана сигнализација чије је поштовање обавезно.

У Републици Српској данас ће бити облачно и хладно са снијегом, уз пораст сњежног покривача и дневном температуром до два степена Целзијусова.

Ујутро ће снијег јаче падати на југозападу и на планинама, а затим и у осталим предјелима, уз пораст сњежног покривача, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се од пет до 15 центиметара снијега, а на планинама до 30 центиметара.

На југу ће падати киша и сусњежица. Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверних смјерова, у Херцеговини и на планинама повремено јак, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 7.00 часова: Хан Пијесак минус осам, Мраковица минус седам, Калиновик, Соколац и Кнежево минус шест, Мркоњић Град минус пет, Крупа на Уни и Невесиње минус четири, Котор Варош, Шипово и Источно Сарајево минус три, Рудо, Бањалука, Приједор, Гацко и Сребреница минус два, Добој, Зворник, Бијељина, Вишеград, Градишка и Фоча минус један, Требиње пет степени Целзијусових.

Сњежни покривач најнижи је у Српцу и износи један центиметар, а највиши у Фочи – 32 центиметра.

 

Архива

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име