Шешељ о пресуди: Спреман сам да поновим злочине који су ми приписани

0
302

Ова пресуда је противправна, по англосаксонском праву у другом степену није се могла преиначити првостепена пресуда. Могла се само укинути и вратити на поновно суђење, изјавио је за “Спутњик” Војислав Шешељ поводом данашње другостепене пресуде у Хагу којом је осуђен на десет година затвора.

“Мене је практично осудило пет судија које ме никада у животу уживо нису видјеле. То је скандал своје врсте, јер постоји принцип непосредности суђења. Не може ме осудити неко ко ме никад није видио. Вјероватно ћу се жалити. Шансе са жалбу нису велике, али ја хоћу то даље да тјерам! Да тјерам мак на конац, да би им што више проблема направио. Да бих што више жигосао њихово противправно понашање”, рекао је Шешељ за “Спутњик”.

Додаје да су га за, како каже, наводни злочин у Хртковцима осудили, иако тамо није било систематског, нити распрострањеног напада на цивилно становништво.

“Ни један Хрват из Војводине није протјеран. Они који су отишли, претходно су са прогнаним Србима из Хрватске размијенили куће и станове. Ни један једини Хрват није протјеран”, тврди лидер радикала.

На крају разговора за Спутњик Војислав Шешељ каже да је у вријеме изрицања пресуде — спавао.

“Поносан сам на све ратне злочине и злочине против човјечности које су ми приписали и спреман сам у будућности да их поновим”, каже Шешељ за Спутњик.

Жалбено вијеће Међународног резидуалног механизма за кривичне трибунале осудило је лидера радикала на десет година затвора због прогона и подстицање на прогон Хрвата у Хртковцима.

Осуђен је за депортацију и подстицање депортације Хрвата из Војводине. Међутим, Шешељ неће ићи у затвор, јер је у притвору Хашког трибунала током суђења провео укупно 11 и по година.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име