Шест особина које имају психички стабилне особе

0
446

Сталоженост и ментална снага прекопотребне су врлине за преживјети у овом времену, гдје је мултитаскинг обавезан, а слободно вријеме готово непостојећа категорија. Иако многима дјелује да се појединци рађају као ментално снажне и стабилне особе, важно је да знате да је ријеч о вјежби и труду, кроз најразличитије тешке ситуације, како би се оспособили да се носе са различитим животним недаћама.

Ментално стабилна особа:

  1. Прихвата изазове

За њих су изазови шанса за успјех, а не повод за страх. Ако успјешно ријеше дату ситуацију, они ће бити на добитку, а поред успјеха, порешће им самопоуздање.

  1. Фокус ставља на ситуације које може контролисати

Живот је пун непредвиђених ситуација, само што ми немамо времена да га трошимо на анализу вјероватноће. Зато се стабилни људи ослањају на ствари које су под њиховом контролом и у њих улажу свој максимум.

  1. Поставља јасне границе

Чак и онда када је тешко, они ће рећи не, ако је то исправно. Иако су брижни и воде рачуна о туђим осјећањима и потребама, они знају када себе морају ставити на прво мјесто.

  1. Не живи од прошлости

Из прошлости су научили које грешке неће понављати, а сада су та времена далеко иза њих и немају времена да живе од сјећања, сад је вријеме да се ужива у датом тренутку!

  1. Преузима одговорност за своје поступке

Свјесни су сваке своје грешке и никада не траже кривце у другом. Знају да се из грешака најбоље учи и крећу напред ка новим изазовима и успјесима.

  1.  Своје не дају

Они знају своја морална начела и вриједности и довољно су храбри да у складу са тим и живе. Они се чврсто држе својих ставова, детаљно их преиспитују и одричу их се само кад увиде да гријеше.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име