Широм БиХ грађани протестују због поскупљења горива

0
1428

Грађани широм Босне и Херцеговине блокирали су улице у знак протеста због поскупљења цијена горива.

У улици Младена Стојановића саобраћај је заустављен у оба смјера, такође, пролаз је онемогућен и за јавни градски превоз.

Све већи број аута се придружује протесту.

“Надам се да ће што већи број људи стати да подржи овај протест. Пореде нас с Њемачком гдје су плате 2.000 €, док су код нас 200 €, заиста више нема смисла ово дивљање цијена горива”, рекла је једна Бањалучанка која је у знак протеста зауставила свој аутомобил на улицу.

Како сазнајемо, блокиран је саобраћај и у самом центру града дуж Улице Краља Петра И Карађорђевића, а већи број аутомобила окупио се и на Приједорској петљи. протестима су се придружили и грађани Котор Вароши и Прњавора.

На протесту је дошло и до краћег вербалног сукоба након што је један возач одбио да стане, те је други за њим бацио флашу пива међутим није дошло до оштећења возила.

Због високих цијена горива блокада саобраћаја и у Сарајеву. Возачи у појединим дијеловима Сарајева, Тузле и Зенице блокирали су саобраћај у 17 сати у знак протеста због високих цијена горива.

Позиви за блокаду упућени су путем друштвених мрежа, а грађани су позвани да блокирају цесте.

Занимљиво је истаћи да су мишљења возача подијељена. Док једни блокирају раскрсницу у Тузли, други на све могуће начине покушавају проћи те стићи до дестинације на коју су се запутили.

Саобраћај је блокиран на кружном току на Лаушу у Бањој Луци, у центру Зенице код хотела Дубровник, у близини стадиона Билино Поље, те на путу М17, Добој – Сарајево.

Подсјећамо, овакви протести одржани су протеклих дана и у свим већим градовима у Србији гдје су трајали по сат времена.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име