“Ситнице” које вас чине непривлачним

0
319

Иако смо сви свјесни да није све у физичком изгледу, свакако желимо да будемо најбоља верзија себе. У сљедећих осам тачака видјећете да вас не чине ружним само физичке карактеристике него и неки непријатни духовни недостаци.

Свака од ових осам чињеница може се поправити па нема потребе за очајавањем јер ово су само савјети како бисте заиста сваки дан били корак ближи најбољој верзији себе.

Жута коса

Притом не мислимо на намерно обојену, него жуту косу. Ким Кардашијан једном приликом изјавила је како је одржавање плаве косе посао пуно радно вријеме. Мораћемо да се сложитмо с њом. Јер ако немате природно плаву косу онда знате колико брзо почиње да вам види израст и колико мало времена треба да лијепа платинаста плава коса постане непривлачно жута. Како бисте избјегли ову посљедицу бојења у плаво, обавезно користите љубичасти шампон који ће неутралисати жутило и одржавати боју ваше косе до сљедеће посјете фризеру.

Пушење

Ово не треба посебно да објашњавамо. Осим што је изузетно лоше за ваше здравље, дугорочно пушење цигарета као посљедицу има жуте зубе, боре око усана и непријатан задах који понекад ни жвака не може у потпуности да неутралишемо.

Претјерано исцртавање усана

Овај тренд покренула је Кајли Џенер, прије него што је одлучила да призна да користи хијалуронске филере. Колико год ви мислили да сте махер у исцртавању усана, прелазна линија увијек се види и заиста не изгледа привлачно. Ако не желите да филерима или хируршким путем повећавате усне, најбоље би било да се помирите са природном величином усана и заволите их такве какве јесу.

Трачарење

Рекли смо вам да није све у физичком изгледу. Ма колико год се ви трудиле око свога изгледа и добијале комплименте на дневној бази, ако је оно што мислите и говорите о другима иза леђа ружно – и ви аутоматски постајете непривлачна особа.

Претјеривање с чупањем или исцртавањем обрва

Држите се златне средине и пригрлите свој природни облик обрва који суптилно можете дорадити сјенком за обрве који ће их учинити природним и лијепим.

Дуга испуцала коса

Већ се вијековима дуга коса сматра знаком женствености. Међутим, ако је та дуга коса испуцалих крајева и оштећена од непрестаног третирања хемикалијама и топлином, она је све само не лијепа и женствена. Држите се оног правила да крајеве треба шишати свака три мјесеца, његујте косу природним састојцима и са што мање топлине и хемије и имаћете прекрасну његовану косу која увијек изгледа женственије од дуге и оштећене косе.

Претјеран унос шећера

Осим што ослабљује имунитет, претјеран унос шећера изазива дијабетес, акне и све у свему чини вас пуно непривлачнијом особом него особу која шећер уноси у умјереној мјери.

Недостатак сна

Због премало сна једемо више, уморни смо и мање продуктивни, тијело нам се не ослобађа од токсина јер му нисмо дали довољно времена за тај процес, а и старимо два пута брже јер кожа престаје да производи довољне количине колагена и смањује јој се еластичност. Иначе, особа старија од 18 година требало би сваку ноћ да спава између седам и девет сати.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име