Сјећање на Драгана Николића, легенду српске глуме

0
372
Фото: slobodnadalmacija.hr

На данашњи дан 1943. године рођен је Драган Гага Николић, један од најпопуларнијих глумаца са ових простора.

Иако већ двије године није са нама, легендарни глумац и даље живи кроз своје улоге, дјела и сјећања пријатеља и блиских људи.

Уз велике и незаборавне улоге, опут оне Прле у “Отписанима”, Николић ће остати запамћен и по великој љубави с колегицом Миленом Дравић.

Драган и Милена су се упознали 1972. године, кад су заједно били ангажовани у програму “Образ уз образ” и на једној паузи између снимања, 31. децембра, отишли су да се вјенчају у матични уред. Милена је до посљедњег дана била уз тешко болесног супруга и бринула се о њему.

Николић је филмску каријеру започео 1964. године мањом улогом у филму “Право стање ствари”, а познаваоци југославенске кинематографије сјећају га се по сјајнинезаборавним улогама у филмовима: “Хороскоп”, “Бубе у глави”, “Улога моје породице у светској револуцији”, “Ко то тамо пева”, “Бановић Страхиња”, у којем је за улогу турског пљачкаша Алије награђен Златном ареном у Пули, “Сезона мира у Паризу”, “Нешто између“, “Балкан експрес”, “Обећана земља“, “Последњи круг у Монци”…

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име