Скијаши из Кине на Јахорини

0
125

Више од 150 скијаша из Кине током актуелне зимске туристичке сезоне, боравило је на Јахорини ради припрема за Олимпијске игре које ће се 2022. године одржати управо у овој земљи, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Из Олимпијског центра сматрају да је близина међународног аеродрома, безвизни режим Босне и Херцеговине и Кине су сигурно неке од предности које су довели кинеске скијаше на Јахорину, мада како истичу пресудне су и најважније свакако, идеално уређене скијашке стазе како за алпско тако и за нордијско скијање на чијем уређењу се интензивно радило у предсезонском периоду.

Одушевљење природним љепотама Јахорине и њеним условима за развој зимских спортова уз богато искуство Олимпијаде из 1984. године гости из Кине нису крили те су све преостале смјештајне капацитете на Јахорини до краја скијашке сезоне резервисали за своје потребе.

Позитивна оцјена кинеских скијаша али и одлична оцјена коју је Јахорина добила и након организације Олимпијских игара за младе сигурно ће промјенити на боље комплетну туристичку слику Босне и Херцеговине у свијету. Сљедећи велики изазов за Јахорину ће бити организација Европа купа који ће сигурно позиционирати ову планину у сами врх европских скијашких дестинација, наводи се у саопштењу

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име