Славни глумац Мет Дилон у Дрвенграду

1
277

Славни амерички глумац Мет Дилон стигао је у Дрвенград гдје га је дочекао оснивач Кустендорфа Емир Кустурица и велики број новинара.

-Никада нисам имао овакав дочек. Први пут да имам било какав дочек и заиста је лијепо – рекао је синоћ Дилон који је у Дрвенград стигао аутомобилом.

Према српском обичају Дилона су дочекали млади у српској народној ношњи са погачом, сољу и ракијом, али је он ракију одбио.

– Претпостављам да постоје други начини да се дође овдје, летењем на примјер. Летио сам авионом и то је било ок, али не волим хеликоптере – рекао је Дилон.

Рекао је и да је велики фан Кустуричиних филмова и да је био узбуђен због идеје да дође на Мећавник, али је бринуо да ли ће му распоред послова то дозволити.

– Успио сам и ево ме. Овај фестивал је врло неконвенционалан. Мали је и волим то. Није безличан – рекао је Дилон.

Свиђа му се, како је казао, и то што је Кустендорф посвећен младим ствараоцима.

– Јако је добро што долазе студенти и млади, надахнути филмски ствараоци, глумци. То је врло добро и то ми се највише свиђа. Неки фестивали угосте младе ствараоце, неки не, али мени се то јако допада. Не волим да говорим људима како да раде, али имам доста искуства и кад год могу то да подијелим, добро је – истакао је Дилон.

Каже да себе не види као филмску звијезду, већ је, тврди, нормална особа, “као и сви остали”.

Изненадио се када је чуо од новинара да се прославља Српска нова година и знатижељно питао какав је обичај, а Кустурица га је позвао да се придружи на Тргу Никола Тесла и потом у Сали “Проклета авлија” уз Јована Павловића и Дувачки оркестар Марка Марковића.

Дилон ће данас одржати радионицу за студенте и младе ауторе након прој

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име