Слет планинара на Требевићу од 28. до 30. септембра

0
669

Планинарско друштво „Требевић“ организује 10. Слет планинара који ће се одржати од 28. до 30. септембра.

Из године у годину све више планинара из читаве БиХ, али и регије, окупља се током првог викенда у октобру на Требевићу.

На овогодишњем слету се очекује долазак великог броја планинара из БиХ. Очекује се и велики број планинара, средњошколаца и основаца са простора града Источно Сарајево као и свих грађана који воле природу и овај вид рекреације.

Стаза слета није захтјевна, уређена је и маркирана, а током слета учесници ће се морати придржавати упутстава домаћина и водича. Организатор обезбјеђује бесплатан ручак за све учеснике слета,а у дому се може купити пиће. За све учеснике обезбјеђен је бесплатан превоз из Источног Сарајева, преко пута ТЦ Бинго.

Пријаве за аутобус до 26. септембра, као и пријаве за ноћење у дому и само учествовање на слету су на број телефона 065 231 282 ( предсједник удружења Дане Сикима).

План слета:

Петак 28. септембар

У поподневним часовима окупљање планинара и пријава гостију у планинарском дому Челина на Требевићу.

Субота 29. септембар

10 часова –  Отварање слета и полазак на стазу : Планинарски дом Челина – врх Требевића –планинарски дом Челина.

15 часова – Повратак са стазе и ручак

17 часова – Додјела диплома и планинарско дружење

Недјеља 30. септембар – Испраћај гостију и затварање слета

Планинарски дом Челина је удаљен око 15 километара од Лукавице на путу Лукавица – Јахорина преко Бруса ( Требевић стари пут ) . Дом располаже са 15 кревета и може спавати на поду око двадесетак планинара. Свако ко ноћи у дому мора имати дебљу врећу за спавање и подлошку ако спава на поду. Ноћење у дому је 5 КМ.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име