Сок од парадајза снижава крвни притисак

0
72

Ново истраживање наводи како би конзумирање једне чаше непосољеног сока од парадајза могло помоћи у снижавању крвног притиска, те уједно смањити ризик развијања срчаних болести, преноси Health Line.

Јапански научници су на овом истраживању радили годину дана, те су открили да људи који конзумирају чашу сока од парадајза једном дневно имају нижи притисак. 

Иста група људи устабилила је и ниво холестерола, што је одлична вијест за оне који пате од срчаних болести.

Истраживањем које је провела америчка организација ЦДЦ откривено је да на годишњем нивоу само у Америци 610.000 људи умре од срчаних болести. Сваке године око 730.000 американаца доживи срчани удар, од којих је 525.000 први срчани удар, док је 210.000 број људи који срчани доживљавају по други пут у животу.

У истраживању са соком од парадајза учествовало је 481 особа, од којих је то 184 мушкарца и 297 жена. Допуштено им је да у току једне године пију колико год сока од парадајза желе дневно, те да сваки дан биљеже колико су чаша попили.

Важно је нагласити да парадајз има и друге бенефите за здравље. Он је богат антиоксидансима, помаже са кардиоваскуларним болестима и побољшава шансе за зачеће.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име