Соколац: Без напона 48 трафостаница

0
178

На подручју општине Соколац без напона је остало 35 трафостаница на далеководу Каљина и 13 трафостаница на далеководу УНИС, а екипе електродистрибутивне Радне јединице Соколац су од јутрос на терену како би отклониле кварове.

Технички управник у Радној јединици Соколац “Електродистрибуције” Пале Бојан Кнежевић рекао је Срни да је на 10-киловолтном далеководу Каљина синоћ од 1.30 часова без напона остало 35 трафостаница, а без струје више од 35 села на подручју мјесних заједница Каљина и Баре и дијела мјесне заједнице Кнежина.

Он је истакао да је без напона синоћ од 2.00 часа остало и 13 трафостаница на 10-киловолтном далеководу УНИС, а без струје су и села на подручју Гласиначког поља и рубна насеља Стјенице, Врбарје, Газије, Озерковићи и Неправдићи.

Према његовим ријечима, узрок ових прекида у електроснабдијевању је мокар снијег, јаког интензитета који се задржава на електроводовима и доводи до пуцања, поготово на подручјима гдје далеководи воде кроз шуме.

Кнежевић је истакао да су од раних јутарњих часова екипе монтера упућене на терен да лоцирају и отклоне кварове на далеководима.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име