Соколац: Новогодишња представа и додјела пакетића за малишане

0
356

У сусрет празницима, дјеца су задужена за осмијех родитеља. За дјечију радост и озареност и ове године побринуо се Деда Мраз са новогодишњим пакетићима.

Просторијама Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац ширио се глас распјеване дјечице која су прије додјеле пакетића, које је обезбједила Општина Соколац, уживала у представи глумачког пара Дјечијег позоришта „Полетарац“ из Београда, Кристином Капетанов и Синишом Филиповић.

Ово је четврта година како позориште „Полетарац“, сарађује са вртићем из Сокоца. У новогодишњој чаролији, након дружења са малшанима, Кристина Капетанов је поручила да је неопхоидно да сви будемо једни уз друге , да смо повезани, те да породице требају бити на окупу у вријеме празника, јер их то чини љепшим и бољим.

Бесплатне пакетиће за 250 дјецe соколачког вртића, дјеце са посебним потребама и из социјално угрожених породица, обезбиједила је општина Соколац. Према ријечима начелника Милована Бјелице, иако је вријеме тешке економске ситуације, обавеза Општине је да води рачуна о свим институцијама и установама на подручју ове локалне заједнице.

Присуствовали смо једној величанственој припредби, и желим да похвалим рад особља Установе, које води рачуна о дјеци, самим тим и њиховој будућности. У дане радости када дјеца очекују поклоне, морамо пронаћи и довољно времена и средстава да обиљежимо значајне датуме. Локална заједница, у сарадњи са Српском православном црквом, установама, удружењима, невладиним организацијама даје свој допринос, да дјецу учинимо задовољним и да их обрадујемо, рекао је Бјелица.

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Божићу, руководство општине Соколац је и ове године обезбиједило пригодне поклоне најмлађим суграђанима, како би и они уживали у радости долазећих празника.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име