Соколац: Завршене Никољданске свечаности у вртићу

0
259

Сјечењем славског колача у присуству свештеника Црквене општине Соколац и уз свечани ручак, око 130 малишана соколачког вртића прославило је Светог Николу, крсну славу ове предшколске установе.

Директор Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Биљана Косорић рекла је новинарима да већ 23. годину малишани овдје обиљежавају крсну славу Светог Николу, архиепископа, чудотворца и заштитника дјеце.

“Чин ломљења славског колача завршна је свечаност у којој смо низом програмских садржаја обиљежили овај празник захваљујући свештеницима Српске православне цркве, уз чију сарадњу смо ове активности реализовали у протеклих десетак дана”, истакла је Косорићева.

Она је захвалила представницима општине Соколац за неизоставну подршку коју локална власт пружа у раду Установе за предшколско васпитање и образовање.

Директор соколачког вртића најавила је позоришну представу у извођењу глумаца “Полетарца” из Београда и новогодишњу приредбу на којој ће бити подијељени новогодишњи пакетићи у овој установи 26. децембра.

Према њеним ријечима, овом активношћу биће затворена календарска година у овој установи и почети реализација новог програма посвећеног предстојећим празницима.

Старјешина соколачког храма Светог пророка Илије протојереј Илија Чупић нагласио је да свештеници сваке године почињу и завршавају Никољданске свечаности са дјецом и подсјетио да су у соколачком вртићу Никољданске свечаности почеле 13. децембра причешћем дјечице, радионицом са родитељима о теми “Свети Никола”, а потом и приредбом у Духовном центру “Лазарица”.

“Заједничка је духовна радост за све нас да обиљежавамо светитеље који су нама примјер и узор како требамо ми сви да живимо такав живот”, рекао је Чупић.

Он је истакао да је данашњи чин сјечења славског колача у вртићу најбољи начин да се заврше ове свечаности с циљем да све учеснике духовно освјежи и на најљепши начин обрадује дјецу која су темељ друштва.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име