Соколачки бацачи освојили десет медаља на првенству БиХ

0
243
СОКОЛАЦ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Атлетска репрезентативка Републике Српске и БиХ Горана Цвијетић ове сезоне води школу атлетике за најмлађе са 22 полазника при соколачком Атлетском клубу /АК/ "Гласинац".

Бацачи соколачког Атлетског клуба “Гласинац” освојили су три златне, двије сребрне и пет бронзаних медаља на зимском првенству БиХ за све категорије, одржаном у Сарајеву.

Тренер “Гласинца” Неђо Ђуровић рекао је Срни да је сениорка Младена Петрушић, како се и очеквало, освојила златну медаљу у бацању кугле.

Најбољи у бацању копља био је Александар Лучић освојивши златну медаљу у сениорској конкуренцији.

Ђуровић је навео да је златна медаља припала и Михајлу Мемедовићу из категорије дјечака.

Сребрне медаље освојила су, сениорка Анђела Ковачевић у бацању копља и Жарко Ђуровић у бацању кугле у јуниорској конкуренцији.

Бронзане медаље на првенству БиХ за бацаче освојили сениор Марко Лубарда у бацању кугле, сениор Марко Маловић у бацању кладива, јуниор Михајло Боровчанин у бацању диска, док је Михајло Маловић освојио двије бронзане медаље у бацању кугле и диска у категорије дјечака.

Тренер Ђуровић наводи да су бацачи клуба “Гласинац” могли постићи боље резулатате и додаје да је ово првенство тек почетак сезоне у којој очекује много више од чланова атлетског клуба који је и даље на самом врху на листи успјешних у БиХ.

Он је нагласио да су у тек минулој зимској сезони нешто више простора на припремним тренинзима дали дворанским такмичењима, па је ово прво првенство на отвореном дало нешто лошије резултате од оних на које су соколачки атлетичари навикли.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име