Соколачки спортисти успјешни на Београдском полумаратону

0
308

У главном граду Републике Србије у организацији Београдског маратона 3. децембра одржан је Први београдски полумаратон.

Поред полумаратонске стазе у дужини 21 километар спортисти су се такмичили и на 10 километра. Учествовало је око 4000 храбрих тркача из 35 земаља свијета. Снијегом и ледом била је окована метропола, а по вјетру, мокрим улицама на нула степени спартански су се борили учесници тежећи да се упишу у историју Београдског полумаратона.

Старт обје трке ( 10 и 21 километар) био је са булевара Краља Александра у 11 часова пропраћен звуком сирене. Стаза је пролазила језгром града до калемегданске тврђаве, те великим кругом на Новом Београду до Земуна са укрштањем на Бранковом мосту. Путања стазе имала је више узбрдица и низбрдица, а најтежа је била на Теразијама пред самим циљем. Побједник Првог београдског полумаратона у мушкој конкуренцији био је Дарко Живановић из АК“ Шумадија“ Крагујевац са временом од 1 час 13 минута, док је код жена тријумфовала србијанка Радмила Ђурђевић,са временом 1 час, 23 минута и 57 секунди.

Сокочанин Перо Мијатовић је полумаратонску трку истрчао у времену од 1 час и 48 минута,19 секунди што је пласман на 258. мјесто од 1084 полумаратонца, а уједно и пласман на друго мјесто у категорији ветерана М 60. Побједник у ветеранској трци био је македонац Благоја Ацковски ( 1 час 39 минута, 54 секунде ), а треће мјесто припало је Љубу Стевановићу из Новог Београда ( 1 час 50 минута, 56 секунди).

Овом приликом Перо je истaкао захвалност за подршку и дводневни боравак у Београду Олимпијском центру Јахорина на челу са директором Дејаном Љевнаићем и шефом техничке службе Срђаном Стевановићем. Такође, захвалност упућује и превозничкој предузећу за саобраћај и туризам д.о.о. „Кондор“ Источно Сарајево, а посебно Вериславу Савчићу, првом човјеку који је заслужан што је превозничка кућа већ шесту годину вјерни спонзор и пратилац на свим спортским путовањима.

Члан ПД „Гласинац“ Момчило Копривица, такође је узео учешће у трци на 10 километара и са резултатом од 49 минута и 11 секунди изборио пласман на 38. мјесто у конкуренцији од 407 тркача, а захвалио се на финансијској подршци Општини Соколац. „Упркос лошим временским условима, атмосфера током цијеле трке била је сјајна, осмјеси, подршка, међусобно бодрење свих учесника, а спортски догађај остаће свима у лијепом сјећању, преноси своје утиске Момчило.

Свој први полумаратон у Београду истрчали су и Сокочани, спортисти – рекреативци Драженко Ђуровић ( најбоље пласирани сокочанин са временом 1 час 33 минуте и 36 секунди), затим Марко Реновица (1 час 51 минута и 59 секунди) и Милан Витомир ( 1 час, 52 минута и 59 секунди), тркачи којима иду посебне честитке, а уједно и потврда да је Соколац спортска општина која би у будућности требала да уврсти организацију једне сличне спортске манифестације, трке за дугопругаше.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име