Сорош признао пораз у борби против Русије

0
328

Финансијски магнат Џорџ Сорош признао је да се преварио у својој прогнози: олигарх је предвидео да ће Русија 2017. банкротирати. Међутим, то се није десило.

Сада Сорош предвиђа крај Европске уније.

„Европска унија је организација која се налази на ивици распада“, рекао је Сорош у интервјуу за „Фајненшел тајмс“. Тајкун је истовремено назвао Русију препорођеном силом заснованом на национализму.

„Инвеститор“ и „финансијер“ наводи и да руски председник Владимир Путин стално напада његов фонд. Сорош у интервјуу истиче да га плаши јачање Русије на свjетској сцени. Амерички олигарх разматра чињеницу да се данас све више у међународним медијима говори о Русији, што Русији и даје шансу да консолидује друштво на основу оживљавања националног идентитета.

Ново виђење Русије, коју представља финансијер, слаже се са америчким концептом националне безбедности, према којем су Русија и Кина означене као главни ривали Сједињених Америчких Држава.

Према новом документу Бијеле куће, Москва и Пекинг оспоравају хегемонију Вашингтона. Сорош наглашава исту ствар, стављајући акценат на претњу коју обновљена Русија представља за Европску унију.

На тај начин су Сорош и америчке власти уједињени у чињеници да Русија нарушава свjетски поредак, поништава своју „смрт“ и постепено враћа свој ранији статус велике силе.

Сорош се жали да је пропуштено време за коначно решавање руског питања и да неће доћи до колапса руске економије. Он није сам у процjени будућности Русије. Раније су аналитичари „Голдман Сакса“ неочекивано објавили оптимистичну прогнозу економског раста земље, као и да је он превазишао уздржане прогнозе руских власти.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име