Спремна производна верзија првог летећег аутомобила

0
230

Холандска фирма „PAL-V“ ће на скорашњем салону у Женеви премијерно представити коначну верзију модела „Liberty“ за којег се каже да је први летећи ауто на свијету.

„Liberty“ је возило с три точка које се може трансформисати у жирокоптер, а за то му треба највише 10 минута. Од тренутно познатих техникалија ту је податак од два „Rotax“ мотора, док ће све остало бити разјашњено на премијери.

На службеним страницама стоје још увијек подаци од прије годину дана, а који кажу да на путу убрза до 100 км/час у девет секунди и постиже 160 км/час. Ауто има погонски мотор снаге 75 кW/102 КС, те још један дупло снажнији за лет, преноси Индекс.

Ако желите да кренете на растварање ротора, ваља причекати пар минута, а потом и ручно растворити лопатице ротора и елисе предњег пропелера. Класична крила нису потребна већ узгон генеришу крила ротора, а за узлијетање и слијетање је потребно мало равнице. „Liberty“ с једним пуњењем резервоара може летјети око 400 км при пуном оптерећењу с два путника и до 20 кг пртљаге у кабини. Уколико летите сами досег је око 500 км. У оба случаја максимална брзина је декларисана на 180 км/час.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име