Средња школа „28. јуни“ организује пројекцију филма „Небеска удица“ у част Небојши Глоговцу

0
777

Средња школа „28. јуни“ организује, у четвртак 15. марта, пројекцију филма „Небеска удица“ посвећену Небојши Глоговцу.

Школа ће ово филмско вече посветити Небојши Глоговцу, а пројекција ће се одржати у амфитеатру Средње школе „28. јуни“ са почетком у 18:15 часова.

„Небеска удица је српски филм из 2000. године у режији Љубише Самарџића. Главне улоге тумаче Небојша Глоговац, Ана Софреновић и Никола Којо.

Филм је био југословенски кандидат за Оскара, за најбољи филм ван енглеског говорног подручја за 2000. годину.

„Небеска удица“ говори о неким људима у Србији који треба да се суоче са последицама рата. Већина њих још не треба да иде у војску, али морају да живе између рушевина и бомби које скоро свакодневно падају. Иако је мото преживљавање тих дана, они теже да живе што је могуће нормалније и пркосе ружној страни рата. Једног дана, Каји, бившем кошаркашком репрезентативцу СР Југославије падне на ум да поправи кошаркашку халу у којој су пре бомбардовања играли. Мада је идеја прихваћена као сулуда у таква времена, никоме од младића из краја није стало да цело лето проведу по склоништима. И сва омладина, па и старији свет, родитељи и други посматрачи ствари које се одигравају на улицама, као и супарничка улична банда бивају привучени идејом о поправци хале и терена за баскет.

У филму се као специјални гости појављују: Александар Ђорђевић, Жељко Ребрача, Дејан Бодирога и Жељко Обрадовић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име