СШЦ „Василије Острошки“ Соколац: Цертификати за полазнике школе програмирања „CoderDojo”

0
254

У СШЦ „Василије Острошки“ Соколац данас су додијељени цертификати полазницима бесплатне школе програмирања „CoderDojo”.

“Бит Алијанса” у сарадњи са “IEEE Student Brabch” Универзитета у Источном Сарајеву организовала је поменуту обуку за четрдесетак учесника, који су своје информатичко знање стицали протеклих мјесеци.

Продекан за наставу на Електотехничком факултету професор Божидар Поповић истакао је како је срећан што је ова идеја дошла до своје завршне фазе.

Драго ми је што сте завршили први степен у образовању везан за информатику, који су вам презентовале наше колеге са факултета. Електротехнички факултет ће и у наредном периоду наставити са сличним активностима заједно са привредним субјектима, као што је у овом случају “Бит Алијанса”. Већ од септембра имамо планиране сличне активности које ћемо проводити на подручју Града Источно Сарајево“, казао је Поповић.

Представник “Бит Алијансе” Харис Палалија похвалио је полазнике који су редовно похађали наставу и тиме дали свој допринос да се школа успјешно заврши.

„Учинили сте свој први корак, а то и јесте примарни циљ ове обуке. Ми смо ту да помогнемо свима који исказују интересовање за напредак у софтверској индустрији“, казао је Палалија.

Четрдесетак полазника је током протеклих шест седмица, сваке суботе присуствовало часовима „CoderDojo” школе, која им је пружила могућност да направе прве кораке у свијету програмирања.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име