Стипендије за 25 ђака генерације из Србије и Српске

0
258

Фондација престолонасљедника Александра Карађорђевића за образовање и културу у сарадњи са “ИТ Академијом” додијелила је 25 стипендија ђацима генерације са територије Србије и Републике Српске за бесплатно школовање у току једне године за будуће ИТ стручњаке.

Принц Александар Карађорђевић честитао је добитницима и поручио да ће његова фондација наставити да подржава младе људе у Србији и Републици Српској, саопштено је из Краљевског двора у Београду.

Конкурс за бесплатно школовање објављен је у јуну на свечаном пријему матураната на Белом двору, а кандидати су у пријавама описали шта би жељели да раде и како планирају да искористе награду за усавршавање и напредовање.

“ИТ Академија”, коју ће полазници похађати путем интернета кроз најсавременије платформе за учење на даљину, ради по званичном овлашћењу испитног одјељења Кембриџ универзитета и, поред знања за најтраженије ИТ области, својим полазницима обезбјеђује и стручна звања која додјељују Универзитет “Кембриџ”, компанија “Мајкрософт” и “Адобе”.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име