Стиже нови модел – Тесла дуплира број пуњача

0
542

Тесла се увелико припрема за лансирање Модела 3, а појаву новог електричног аутомобила на тржишту пратиће значајно проширење мреже пуњача погонских батерија.

Нови Модел 3 очекује се на путевима већ током љета, а да би задовољила растућу потребу за електричним пуњачима компанија Тесла планира да до краја године готово удвостручи број мјеста за допуну погонских батерија.

Теслини аутомобили могу се пунити на три начина: на кућним утичницама својих власника (сат пуњења омогућава до 80-ак додатних км вожње), на специјалним суперпуњачима -“брзим” пуњачима који се налазе обично поред аутопутева и других прометних саобраћајница (пола сата пуњења обезбјеђује додатних 270 км вожње), као и на бројним Тесла пуњачаима који су инсталирани у оквиру хотела, ресторана или на паркинзима тржних центара, гдје се батерије пуне док је аутомобил паркиран а власници одмарају, ручају или су у шопингу (таквих пуњача тренутно има преко 9.000, док број суперпуњача широм свијета износи нешто више од 5.400).

Појава новог Модела 3, за који је Тесла већ примио преко 400.000 наруџбина, захтијева и знатно проширење инфраструктуре пуњача.

Због тога у Тесли планирају да до краја 2017. број регуларних пуњача у хотелима, ресторанима, тржним центрима и сличним локацијама повећају на 15.000, док ће број суперпуњача порасти на 10.000.

Највећи раст броја суперпуњача планиран је у Сјеверној Америци (за 150%), док ће само у Калифорнији, која је прави рај за електричне аутомобиле, бити инсталирано чак 1.000 нових суперпуњача.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име