Стотине нових Масератија и ФИАТ-а изгорјело у италијанској луци

0
196
Извор: Независне

У пожару који се догодио у уторак, поред скупоцијених Масератија, највише су страдали аутомобили ФИАТ 500Л, који се производе у Крагујевцу.

Како наводе локални медији, пожар у луци избио је у уторак 30. октобра око 3:30 ујутру и захватио је стотине нових возила међу којима су били и аутомобили марке Масерати намењени извозу на тржиште Блиског истока.

Ватреној стихији претходила је олуја због које је ниво мора у луци у Савони порастао, па је паркинг са новим аутомобилима предвиђеним за извоз поплавила морска вода.

Како су били изложени сланој води, акумулатори у неким од паркираних возила су експлодирали, а јак олујни вјетар допринио је да се пожар брзо прошири на стотине сусједних аутомобила.

Локални медији наводе да је међу изгорјелим возилима – која се броје у стотинама – било највише Масератија, а на снимку послије пожара види се и гомила потпуно уништених ФИАТ-а 500Л из Крагујевца.

Због отежаних временских услова, ватрогасцима није било лако да обуздају ватрену стихију, а додатну претњу представљале су повремене експлозије аутомобила.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име