Странка зависи од оног ко је води

0
331

Високи функционер СДС-а Мирко Шаровић изјавио је данас да није срећан због одласка Борислава Бојића из странке, али да не би да коментарише његове разлоге. Шаровић је Бојићу поручио да лични интереси појединца никада не треба да буду изнад идеологије странке.

“Бојића знам лично. Жао ми је што је напустио СДС, он има своје разлоге, не бих улазио у њих. Оно што сам му рекао протеклих дана, да је моја лична судбина у посљедњих десет година била и да сам био и на челу и падао.У једном периоду нисам био скоро ништа у СДС, па сам опет устајао. Сматрам ако сте дио СДС и незадовољни сте својим положајем, а дијелите идеје те странке онда ви морате да се борите за своје ставове и себе. Ја лично сам се увијек борио”, рекао је Шаровић.

Он тврди да се Српска демократска странка у протекле двије и по деценије није одрекла својих изворних програмских задатака.

“Али сви се мијењају и сазријевају на свом развојном путу, па тако и ова странка.  Свака идеја сазријева, сазријевамо и као људи, не мислимо увијек исто као прије 10, 15 година. Долази неко ново вријеме, неке нове идеје. Странка зависи од оног који води ту странку, он креира политику, али ја увијек настојим да СДС не оде од позитивних идеја. Оне које нису позитивне треба да их напуштамо, а оне које су реформске, позитивне, које иду ка напретку цијелог друштва, ја сам увијек за њих”, каже Шаровић.

Он каже да СДС види онако како ради.

“Како ја видим СДС? Онако како ја радим”, рекао је Шаровић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име