Струја скупља од овог мјесеца

0
219

Представници “Електропривреде БиХ” и Удружења послодаваца ФБиХ данас су на састанку у централи фирме “Бинго” у Тузли истакли да неће бити значајног поскупљења електричне енергије за привредне субјекте, али да ће индустријска струја, ипак, бити скупља.

Због прилагођавања цијене електричне енергије ЕУ, односно берзи у Будимпешти, било је предложено да се цијена струје повећа до 25%, што је изазвало велико незадовољство привредника. На крају, “Електропривреда” је, уз подршку Владе ФБиХ и на захтјев послодаваца, дошла до рјешења да поскупљење струје послодавцима буде од три до пет одсто.

“То повећање купци који су свјесни да морају бити на тржишту једноставно морају прихватити. У будућности треба чинити велике напоре да се смањи потрошња електричне енергије код сваког купца. Енергетска ефикасност биће оно чиме ће послодавци у будућности моћи утицати на своју цијену”, рекао је Бајазит Јашаревић, генерални директор “Електропривреде БиХ”.

Од овог мјесеца иду нове цијене, а послодавци сматрају да не могу, због поскупљења струје, тек тако мијењати своје производе које продају на европском тржишту јер су уговори већ потписани.

Неки од њих сматрају да немају избора него то прихватити, те се надају да ово неће изазвати нека ланчана поскупљења. Н.Т.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име