Сутра конференција за новинаре руководства Универзитета

0
588
Фото: Мариана Ђурић /РАС Србија

Руководство Универзитета у Источном Сарајеву заједно са деканима факултета и академија најавило је за сутра конференцију за новинаре у овом граду поводом новонасталих дешавања и узурпације просторија Ректората од мање група студената.

Kонференција ће бити одржана у просторијама Ректората са почетком у 13.00 часова, најављено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Група студената Универзитета у Источном Сарајеву, које предводи руководство Студентског парламента, затражило је данас да ректор Стево Пашалић у року од 24 часа напусти ту функцију, што он одбија да учини.

Предсједник Студентског парламента у Источном Сарајеву Душан Симанић рекао је раније данас да студенти неће напустити салу у којој је одржана конференција за новинаре све док Пашалић не испуни њихов захтјев, те да ће, уколико то не учини, организовати масовна студентска окупљања.

Предсједник Уније студената Републике Српске Милан Милишић каже да ће тек након што Пашалић оде са функције ректора, бити одржани и избори за студентске органе.

Из Универзитета Источно Сарајево саопштено је да студенти који су се данас обратили медијима нису легални представници студената Универзитета, с обзиром на то да им је, по сили закона, обновом године престао мандат.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Стево Пашалић изјавио је новинарима да је данас расписао ванредне изборе за Студентски парламент, с обзиром на то да је Просвјетна инспекција утврдила да је од 18 чланова актуелоног Студентског парламента 13 нелегално.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име