Сутра нова свједочења о убиству војника ЈНА у Сарајеву

0
127

Суђење команданту Специјалне јединице МУП-а тадашње БиХ Драгану Викићу и још тројици оптужених за убиство заробљених припадника ЈНА 1992. године у Сарајеву, биће настављено сутра у Суду БиХ.

У предмету “Велики парк”, осим Викића, оптужени су помоћник министра унутрашњих послова тадашње БиХ Јусуф Пушина, те Нермин Узуновић и Младен Човчић.

Викић, Пушина, Узуновић и Човчић, према оптужници, били су информисани о заробљавању осам припадника ЈНА српске националности из транспортера у квару на подручју сарајевског насеља Добриња.

У оптужници је наведено да су они били информисани о стављању заробљених војника ЈНА под контролу и надзор полицијских и безбједносних структура, који су потом изведени у Велики парк близу Дома полиције у центру Сарајева, гдје су убијени.

Тијела припадника ЈНА склоњена су и одвезена с циљем уклањања и прикривања доказа, али су пронађени посмртни остаци двојице убијених, док се за тијелима осталих још трага.

На претходном рочишту, 6. децембра, бивши припадник Специјалне јединице Мирсад Вилић рекао је да је тек послије два-три мјесеца чуо за убиство војника и да их је ликвидирао Неџад Херенда.

Почетак суђења заказан је за 13.00 часова.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име