Сутра помен Зорану Цвијетићу

0
444

Ветерани служби безбједности Републике Српске, припадници Полицијске управе Источно Сарајево, борци Војске Републике Српске и представници града и општина Источног Сарајева обиљежиће сутра 24 године од погибије првог министра унутрашњих послова некадашње Српске аутономне области /САО/ Романија Зорана Цвијетића.Помен ће бити служен у 12.00 часова код спомен-обиљежја на мјесту погибије у Лукавици, код Електротехничког факултета, саопштено је из Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске /Подружница Источно Сарајево/.

“Помену ће присуствовати делегације МУП-а Републике Српске, Полицијске управе Источно Сарајево, саборци, као и представници града и општина Источног Сарајева, те борачких организација и Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске”, наведено је у саопштењу.

Зоран Цвијетић, који је био и начелник Сарајевско-романијског центра служби безбједности, рођен је 29. априла 1962. године, а погинуо је 11. јануара 1994. године у Лукавици, погођен снајперским хицима припадника такозване Армије БиХ са брда Мојмило.

Цвијетић је успјешно руководио тадашњим Центром јавне безбједности Српско Сарајево, те учествовао у стварању МУП-а Републике Српске.

Он је у предратним годинама био начелник Станице јавне безбједности Соколац, а за начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево именован је у априлу 1992. године.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име