Сувара из затвора: Ви сте ме осудили, само откуд ми заједно, господо!?

0
2151

У писму из затвора, које је достављено редакцији портала “Истинито”, Горан Сувара наводи детаље своје сарадње са представницима Владе РС, СНСД-а, РТРС-а, власником “Гранд трејда” Милом Радишићем у вријеме грађанских протеста против изградње пословног објекта у Пицином парку и осталима.

Сувара се налази на издржавању шестогодишње затворске казне у КПЗ Бијељина, а у отвореном писму подржава групу грађана “Правда за Давида” и тешко оптужује носиоце власти у Републици Српској и појединце са којима је, како наводи, сарађивао.

Горан Сувара осуђен је јулу 2016. године у Окружном суду у Бањалуци на шест година затвора због пет разбојничких крађа почињених на подручју Гламоча током рата. Овај судски процес, након више од 20 година од почињења дјела, одвијао се муњевитом брзином, јер је очито био циљ да Сувара што прије буде уклоњен из јавности као незгодан свједок.

 

Писмо преносимо у цјелости и без икаквих интервенција редакције:

 

Давиде, Даворе, Јоване, Горане…

Сви смо ми убијени. Убили су нас само зато што смо нешто видјели, знали, чули. Ја сам убијен, односно бићу убијен, јер знам и имам доказе за криминал тајкуна блиских врху власти.

Убиће ме као Давида, плански. Папири о смрти већ спремни, налази готови, природна смрт. Једина разлика са задесном смрти, исход исти – мртва уста не говоре.

Е ту сте се зезнули страшно, ова уста и мртва причају и ви то знате!

Када сте убијали Давида нисте размишљали да анђела није могуће убити, васкрснуо је на тргу у центру Бање Луке.

Ко има право убити дијете? Па они који мисле да су богови. Послије све покрију анкетним одбором, тако то они раде.

Али, имам ја. Ја који питам све вас, Милу Радишића посебно.

Радишићу, јеси ли наручио убиства Вулићеве дјеце ријечима: “Дјецу треба, опаснији су од Жељка и Сандре.”!? Реци да ниси, само реци!

Кажу вама – институције раде свој посао. Шта је то њихов посао?! Прикривање пљачке, убиства, чување тајкуна.

Зар нисте мене чували? Синиша Михаиловић ми доносио новац у Н. Сад. Реци, Синиша, колико је било пара. 40.000 евра.

Зар се нисте сви чули самном – Лукач, Лука Петровић, Џевад Галијашевић…

Синиша, јеси ли предао доказе о криминалу Миле Радишића предсједнику Додику? Ниси, јер уцјењујеш истог, пријетиш Лукачем. ОК. И он је пријетио мени. А само реците да лажем и онда иде све!

Крили сте Радишића и сви били у контакту с њим. Је ли тако, Сребренка Голић, лажем ли!?

Даворе, ја не знам ко је убио Давида. Знам да су они. Вама на Тргу желим рећи – Стоп убијању наше дјеце. Стоп крађи, пљачки.Било ко да прича о криминалу, убијен је као Давид, као Вукелић.

Да, знам. Послије овога ви ћете рећи – Сувара је пресуђени криминалац. Да, ви сте ме осудили, само откуд ми заједно, господо!?

Зар нисам ја уређивао ИП Радио-телевизије РС.

Михаиловић Синиша ће потврдити да смо заједно сатанизовали Мектића, фабриковали афере типа лажне дипломе Мектића.

Ја сам рекао да се на РТРС доведе Мато Ђаковић, ја сам рекао да се купи АТВ БЛ. Ако Синиша не потврди, ја имам доказе, а доказ је и Љиља Арбутина. Ја сам јој послао ТВ екипу.

Ви на Тргу не борите се само за Давида. Борите се против зла и мени у Бијељину пошаљите тај анкетни одбор и ето правде за Давида, правде за све.

Даворе Драгичевићу, тебе молим не одустај. Чувај моју породицу на земљи, а ја ћу твога Давида на небу.

Правда за Давида – правда за све!

Горан Сувара, својеручно.

 

П.С.

Онога дана када се не јавим породици, убили су ме!

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име