Свакодневне навике које непримјетно штете вашем изгледу

0
377

Већина ствари које радимо током дана често утичу лоше на наш изглед, а да тога нисмо ни свјесни.

Ако сте активни, покушавате да једете здраву храну, вјежбате и бринете о себи, а нисте задовољне изгледом, вјероватно у вашој свакодневној рутини постоји нешто што негативно утиче на вас.

Козметолози су сигурни да постоји низ навика које, као резултат, негативно утичу на то како изгледате.

Гледате ТВ прије спавања

Често прије одласка у кревет, искључите свјетла и одгледате неколико епизода омиљене серије. И ова навика убрзава процес старења. Ствар је у томе што зрачење са ТВ-а активира слободне радикале, који активно уништавају колаген. Као резултат, кожа губи еластичност и долази до хиперпигментација.

Рјешење: Гледајте ТВ када је свјетло укључено.

Уклањате сјај са лица пудером у праху

Тако су и наше баке и наше мајке радиле, али је ово лоша навика која само погоршава проблем. Ствар је у томе да ако се на сјајну и масну кожу нанесе прашак, долази до зачепљења пора и стварања бубуљица, а онда ће ваша кожа још више сијати.

Рјешење: Уклоните масни сјај специјалним туферима.

Жваћете жваку

Ако сте навикли да жваћете жваке током дана, морате знати да то може довести до стварања раних бора око уста. Приликом жвакања, вилица мијења различите облике и то може довести до појаве линија на кожи. Наравно, људи морају да жваћу храну, али овај процес траје много мање и не наноси штету кожи.

Рјешење: Замијените жвакаћу гуму освјежавајућим бомбонима без шећера.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име