Све спремно за EYOF 2019

0
228

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић и начелник општине Пале Бошко Југовић оцијенили су данас да су спортска борилишта на Јахорини, Двориштима и у дворани “Пеки” спремна да дочекају такмичаре и пруже најбоље услове за остваривање врхунских резултата током зимског Европског омладинског олимпијског фестивала /EYOF 2019/.

Јаћимовић је истакао да је EYOF велика, континентална спортска смотра и да ће засигурно донијети бројне бенефите у смислу даљег развоја зимских спортова на овом подручју, које је и одраније познато по духу олимпизма, саопштено је из Општинске управе.

Kада то кажем, онда првенствено имам на уму побољшање спортске инфраструктуре која ће бити коришћена и у наредном периоду, те на ово подручје, увјерен сам, послије овог фестивала, у чију врхунску организацију не сумњам, поново вратити и европске и свјетске скијашке караване”, истакао је Јаћимовић током обиласка дворане у којој је у току постављање ледене плохе потребне за одржавање такмичења у карлингу.

Он је посебно истакао подршку Владе Републике Српске, која је у инфраструктурне пројекте за потребе EYOF-а издвојила 2.500.000 KМ, те 1. 500.000 KМ за организациони буџет фестивала.

Начелник Пала Бошко Југовић изразио је задовољство што су спортска борилишта на подручју ове општине спремна да у најбољем стању дочекају велики број такмичара EYOF-а, те очекује да ће све протећи у најбољем могућем реду.

“Јахорина, Дворишта и дворана `Пеки` пружиће врхунске услове за такмичаре. Познато гостопримство наших људи и љубав према зимских спортовима обећавају и врхунски амбијент какав заслужује оваква спортска манифестација“, нагласио је Југовић.

Јаћимовић и Југовић разговарали су на Палама и о стању у области спорта на подручју ове локалне заједнице, те закључили да ће Пале и ресорно министарство Републике Српске заједнички радити на унапређењу рада овдашњих клубова, те подстицати успјешне појединце с циљем остваривања што бољих резултата.

Европски зимски омладински олимпијски фестивал /EYOF 2019/, чији су домаћини градови Источно Сарајево и Сарајево, биће одржан од 9. до 16. фебруара.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име