Свечано отворен EYOF- Након 35 година упаљена олимпијска бакља у Сарајеву

0
517
Фото: Мариана Ћурић/ РАС Србија

У Сарајеву је вечерас, на препуном стадиону „Kошево“ свечано отворен ЕYОF – европски омладински олимпијски фестивал. Отварању фестивала је присуствовао велики број грађана Источног Сарајева, Сарајева, али и људи који су дошли из свих крајева свијета.

Церемонија отварања 14. ЕYОF-а уприличена је на истом мјесту гдје је прије 35 година почела чаролија XIV Зимских олимпијских игара у Сарајеву, једног од најважнијих догађаја у историји Босне и Херцеговине.

Градоначелници Сарајева и Источног Сарајева захвалили су се свим спортистима и делегацијама. Истакли су да се са овим догађајем БиХ враћа међу организаторе великих спортских догађаја.

Предсједавајући Предсједништва БиХ, Милорад Додик се обратио организаторима и окупљеним грађанима.

– Млади људи се боре за част својих народа, на најљепши начин, кроз спорт – рекао је Додик.

Додик додаје да су млади људи захваљујући својој упорности дошли на овај фестивал, те да је част што је бакља мира поново стигла у нашу државу.

– Бакља мира ће допринијети миру и стабилности на овим подручјима – додао је Додик.

Он је истакао да је свечана организација овог великог догађаја побједа за све нас.

Част да након 35 година поново упали олимпијски пламен мира у Сарајеву имала је најбоља спортисткиња Босне и Херцеговине – џудисткиња Лариса Церић.

Такмичења ће се одвијати на седам борилишта – олимпијским планинама Јахорини, Бјелашници, Игману, Двориштима (Јахорина), олимпијским дворанама Зетри и Скендерији, те дворани Пеки на Палама.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име