Свечаност поводом Спасовдана – крсне славе и Дана општине

1
166

Литургијом у Храму Светог великомученика Георгија на Врацама у Источном Новом Сарајеву данас ће почети обиљежавање Спасовдана – крсне славе и Дана општине.

Литургија ће бити служена у Храму Светог великомученика Георгија у 9.00 часова, након које ће на Војничком гробљу на Врацама у 11.00 часова бити обиљежен дан Прве сарајевске механизоване бригада.

Славски обред и ручак биће уприличен у ресторану “Боб” у Миљевићима у 12.00 часова, славска литија требало би да крене испред зграде општине Источно Ново Сарајево у 18.00 часова, а након тога предвиђено је полагање цвијећа на Споменику “Слава српском борцу”, преко пута општине.

Годишњи концерт Културно-умјетничког друштва “Славија” биће одржан у Спортској дворани “Славија” у 20.00 часова.

У Ловачком дому на Тврдимићима сутра са почетком у 12.00 часова биће одржан историјски час, а у Парку Гаврила Принципа у 20.00 часова биће уприличен концерт групе “Галија”.

Спасовданске свечаности поводом крсне славе и Дана општине Источно Ново Сарајево почеле су пројекцијама документарних филмова из Републике Српске који су приказани у Културном центру Источно Ново Сарајево, а биће завршене у суботу, 8. јуна, манифестацијом Дани изворне пјесме у просторијама Мјесне заједнице Топлик – Тилава у 17.00 часова.

1 коментар

  1. Неко слага опет. Дошла су двојица из “Галије”, одваљени од ракије и усрали вам се у свечаност. Знам да нећете објавити, јер не смијете.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име