Тања Бошковић има моћну поруку за жене: Џаба вам силикони, кога заваравате?

0
1353

Прослављена глумица не мари много за комплименте на рачун свог изгледа, нити за статус секс симбола који ужива. Ево зашто све жене треба да се угледају на њу.

Тања Бошковић има 62 године, импресивну каријеру, улоге у филмовима, серијама и позоришту које ће се вјечно памтити. У интервјуу за “Дневни аваз”, глумица је открила у чему је тајна њеног изгледа.

„Добро се осјећам. Као прво, здрава сам, треба посматрати и породицу. Моји родитељи су и даље у одличној физичкој и психичкој кондицији, то је наслијеђе које сам добила. Али, ту је и четрдесетогодишњи рад, па је битно да вас тијело слуша“, каже Тања.

Иако изгледа изузетно младолико, Тања није оптерећена својим изгледом.

„Човјек одраста етички и естетички. Не посвећујем превише времена свом изгледу ако се то посматра као њега. Уопште не спадам у те жене. С друге стране, волим да пливам, углавном ходам, и то кроз живот, избјегавам вожњу аутомобилом, волим да се дружим с људима, имам дугогодишња пријатељства. Мислим да то чини здравље, а његовати здравље је наша обавеза. Ако говорите о физичким стварима, волим љепоту и цијели живот јој служим. Креме и шампони су мање битни. Ужасно ме нервирају рекламе које обећавају срећу која долази споља. Срећа се његује другачије. Тој њези посвећујем вријеме. Ове боре које имам, све сам зарадила највећом радошћу. Умијем да старим, наша тијела су пропадљива. Презирем жене које, убризгавајући отрове у своја лица, мисле да ће њихове очи бити мање рањиве. Џаба вам силикони, кога ћете увјерити, себе у огледалу, шта? Да нисте имали озбиљан и дубок живот и да нисте никоме ништа подарили, него шта? Ништа.“ – каже она и додаје:

„Нисмо научили дјецу да схвате да само оно што смо дали, то имамо. Основна реченица која описује 21. вијек је: “Изгледам, дакле постојим.” У 19. је било: “Мислим дакле постојим”, а у 20. је: “Имам, дакле постојим.” Боли ме 21. вијек, јер људи некако пропадају. Волим језик и говор, то је највеће људско достигнуће у развоју. Тјеши ме да неће све бити урушено док постоје фантастични људи који нас чине бољима него што јесмо“.

На питање како се данас носи са статусом секс-симбола, одговара:

„Замислите колико то није важно када то кажете некоме ко има 65 година. Није ми пријало ни тада, то код младих жена може да изазове велики стрес и непријатност. То што ми се приписивало, никакве везе нема са мојим животом. Моје области истраживања увијек су била потпуно на другој страни. Сексепилност може да значи и да помогне у неким улогама. А, као жена, нисам то морала да доказујем. Али, било је небитно за све друго што сам радила. Прву младост провела сам у позоришту на Теразијама, гдје се вјежба између четири и осам сати дневно. Играчке и пјевачке представе су напорне и тешке, нисам се бринула о томе колико сам сексепилна, много више ме је интересовало да будем довољно снажна, да моји мишићи и мозак буду спремни за све оно што треба урадити“, каже Тања.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име