Тања и Младен: Хладноћа квари утисак у Пјонгчангу

0
396

Зимске олимпијске игре (ЗОИ) у Пјонгчангу биће званично отворене, а Тања Каришик – Кошарац и Младен Плакаловић полако се навикавају на услове и велику хладноћу у Јужној Кореји.

Делегација БиХ, међу којима се налази и двоје такмичара из Републике Српске, већ пет дана се налази у Пјонгчангу гдје се још привикава на олимпијско село, нове стазе, временску разлику, али и хладноћу која за сада представља највећи проблем. Тања и Младен такмичиће се у скијашком трчању на десет, односно 15 километара слободним стилом, а на борилишта ће изаћи 15. и 16. фебруара. До тада имају довољно времена да се добро спреме и провјере стазу. Прве дане искористили су да упознају мјесто, а одрадили су неколико тренинга. За сада имају само ријечи хвале за организаторе, који су се побринули да спортистима не фали ништа, а добили су и “самсунг” телефоне.

– Могу рећи да су услови супер. Собе су лијепе, простране и чисте, што је најбитније. Храна је исто супер, свако може изабрати себи нешто што воли, јер има више националних јела. Ресторан се налази у центру села и ради 24 часа. Село је такође добро уређено, предност је што смо сви на једном мјесту тркачи, биатлонци, алпинци, бобисти и други. Нисмо још стигли баш све да видимо, али ово за сада је одлично. Имала сам прилику да обавим и први тренинг, а стазе су перфектно уређене – казала је Каришик – Кошарац.

Она и Плакаловић су већ искусни олимпијци, пошто им је ово треће појављивање на Играма, након Сочија 2014. и Ванкувера 2010. године. Јужнокорејци су се побринули да организација буде на највишем могућем нивоу, а према ријечима олимпијаца из РС успјели су у томе.

– Све је супер, село је одлично и још се навикавамо на временску разлику. Био сам на стази, она је презахтјевна и много је хладно, биће тешко погодити мазање. Мени је овдје супер, мислим да се ништа не може мјерити са Сочијем, али и овдје је организација на нивоу. Стварно се труде да имамо све што нам треба, а нама остаје да се што боље припремимо за трке. Времена има и вјерујем да ћу моћи пружити свој максимум када буде најпотребније – истакао је Плакаловић.

Свечана церемонија отварања Игара је посебан догађај који се прати у цијелом свијету, а спортистима ће бити проблем дуго да стоје у једном мјесту због велике хладноће, а стадион на којем ће се све одржати није затворен.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име