Теслин камион први пут снимљен на улици (ВИДЕО)

0
330

Иако је компанија Тесла најавила како планира производити свој Семи електрични камион тек 2019. године, прототип овог возила уочен је први пут на улицама Калифорније.

У видеу од седам секудни приказан је црни Теслин Семи камион како пролази улицама у Санивејлу.

Видео је поприлично кратак, али не и путања коју је прошао надолазећи Теслин љубимац. Камионом се непознати возач провозао од сједишта Теслине фабрике у Фримонту до сједишта компаније у Пало Алту.

Велике компаније попут Pepsi-а, Walmart-a и Anheuser – Buschвећ-a су наручиле Теслин електрични камион. Стотине компанија из Америке резервисале су свој примјерак, а с обзиром на то да се од почетка јануара може наручити и у Европи, Семи камион би ускоро могао пронаћи свој пут и до великих европских компанија.

Верзија Семи камиона с дометом од 483 километра, без потребе допуњавања батерије, кошта 150.000 долара, док верзија с дометом од 805 километара кошта 180.000 долара. Такође, постоји и “ Founders Series” верзија чија цијена износи 200.000 долара.

Власници Семи камиона имаће погодност да возило допуњавају такозваним мегапуњачем који ће у року од 30 минута камион оспособити за прелазак додатних 640 километара.

Директор Тесле Илон Маск тврди да Семи камион представља будућност теретног саобраћаја.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име