Тијана најбоља на свијету “Не смијемо се оклизнути у квалификацијама за Олимпијаду”

0
99
Фото: CEV

Тијана Бошковић, најбоља свјетска одбојкашица, била је промотер сајма спорта који је јуче одржан у Бањалуци, а ово је била прилика да са играчицом која је рођена у Билећи разговарамо о актуелним одбојкашким темама.

Бошковићева је у разговору за Српскаинфо изјавила да је Србија фукусирана на што бољи резултат на Олимпијади, али је додала да до овог такмичења има још много времена.

– Олимпијада у Токију нам је свима циљ, али прво морамо да се квалификујемо на то такмичење, па ћемо онда говорити о циљевима. Систем у одбојци је у најмању руку чудан па ми након европског и свјетског злата поново морамо да играмо квалификације за Олимпијске игре, али шта је ту је. Нама су квалификације за Олимпијске игре уз Европско првенство ове године најзначајније такмичење, надам се да ћемо успјешно да их пребродимо и да одемо у Токио. Заиста је рано говорити о циљевима на Олимпијади, јер као што сам рекла, фокусирани смо тренутно на квалификације, а што се тиче очекивања, она су код репрезентације Србије увијек највиша – рекла је Тијана Бошковић.

Фото: Sergei Ilnitsky/EP

Kвалификациони турнир за Олипијске игре Србија ће играти у Пољској против домаће селекције, Порторика и Тајланда, а пласман у Токио обезбједиће само првопласирана екипа.

Оно што Тијану Бошковић и њене саиграчице очекује у скоријој будућности јесте Лига нација. Србија се налази у четвртој групи.

У уторак, 21. маја Србија ће играти против Холандије од 20 часова, дан касније против Kореје од 17, а у потом у четвртак, 23. маја, против Турске од 20 часова.

– Не можемо рећи да је Лига нација за нас безначајно такмичење јер ми у сваку утакмицу улазимо са јаснм циљем да остваримо побједу, међутим, јасно је да су нам ове године приоритет квалификације за олимпијаду и Европско првенсво. Утакмице које слиједе искористићемо како бисмо полако почели да подижемо форму како бисмо најспремније биле када то буде најпотребније – рекла је Бошковићева.

Финални турнир Лиге нација ће се одиграти од 3. до 7. јула у Нанђингу у Kини. Поред Kине на њему ће наступити и пет најуспјешнијих селекција са укупне табеле послије 15 одиграних утакмица.

Женска сениорска репрезентација Србије, један дио припрема за Свјетско првенсво на којем је освојила златну медаљу одрадила је на Палама, на исти начин Србија ће се припремати и за Европско првенсво које ће се одржати у Турској, Мађарској, Пољској и Словачкој, од 23. Августа до 8. септембра.

– Имаћемо прилику да опет дођемо на Пале у јулу. Прошле године су се и остале дјевојке упознале са начином на који људи из Републике Српске прате репрезентацију Србије, увјериле су се и саме колико подршку имамо са ових простора и морам признати да једва чекамо да се вратимо на Пале. Прошле године нам је Република Српска била срећна, надам се да ћемо и ове године са Пала стићи до завршнице и борбе за најсјајније одличје – рекла је Бошковићева.

Србија ће на Еуру играти у групи са селекцијама Турске, Бугарске, Француском, Финском и Грчком.

За разлику од репрезентативне карије на којој се трофеји нижу као на траци Тијана каже да није у потпуности задовољна резултатима у Езечибашију.

– Ово је Моја четврта сезона уса Езечибашијем из Истанбула. Ове године смо били други као и прошле. Није баш најбоља сезона иза нас иако са ја лично задовољна својим играма. Надам се да ћемо наредне сезоне на свим такмичењма биљежити прва мјеста, а у овом клубу ћу сигурно играти још двије године – закључила је најбоља свјетска одбојкашица Тијана Бошковић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име