Топ 3 аутомобила који највише губе на вриједности

0
962

Ни један потенцијални купац новог аутомобила се неће радо суочити с чињеницом да ће његова покретна имовина већ у првој години остварити велики губитак вриједности, али зато је овај чланак добра подлога за ловце на половне.

Код модела који добро држе цијену на тржишту половних важи рачуница да са 4,5 године старости губе 50 одсто вриједности новог аутомобила. Ипак, постоје и бројни модели који већ у првој години губе више од 30 одсто вриједности.

Кренимо редом у преглед листе Топ 3 аутомобила који највише губе на вриједности:

  1. Fiat 500 (- 31,9 %)

Италијански шминкер који се на тржишту наметнуо као јефтинија алтернатива Мини Куперу већ у првој години губи 31,9 одсто вриједности новог аутомобила. Ситуација није ништа боља ни са спортским верзијама Абарт.

  1. Jaguar HF (-32,3 %)

Мада у сваком погледу може да стане уз бок Аудију А6, BMW-у Серије 5 и Мерцедес-Бензу Е-класе, као полован прилично брзо губи на вриједности па трећина уложеног испари већ у првој години.

  1. Volvo S60 (- 34,4 %)

Шведски представник Д-сегмента је у сваком погледу добар, квалитетан и безбједан аутомобил, али међу купцима није ни близу популаран као Ауди А4, БМЊ Серије 3 и Мерцедес-Бенз Ц-класе. Исто важи и за половне примјерке па пад вриједности већ у првој години износи чак 34,4 одсто.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име