Трагичан крај потраге: Пронађено тијело нестале дјевојке

0
1775

Више од пет часова рониоци жандармерије јуче поподне трагали су у дубинама Дунава код Новог Сада за тијелом дјевојке која је у суботу увече, нешто послије два часа иза поноћи скочила са Моста слободе у реку. Тијело су пронашли око 19 часова, неколико километара даље, између Петроварадина и Сремских Карловаца.

Свјетлоплава коса, бијела мајица, тетоважа на руци и возачка дозвола у џепу недвосмислено су упућивали на закључак да је ријеч о студенткињи Александри Божић (20) која је посљедњи пут виђена у суботу у ресторану „Лазин салаш“ у центру Новог Сада. Синоћ око 22 часа дјевојчино тијело идентификовао је њен отац.

– Да… то је моја кћерка – једва чујно је рекао сломљени човјек.

Какви су разлози подстакли двадесетогодишњакињу на овако драстичан корак без повратка, за сада се не зна. Рониоци су започели претрагу ријеке већ у суботу на основу тврдњи неколико свједока да су око два часа и четрдесет минута видјели млађу дјевојку како излази из таксија на Мосту слободе, а минут или два касније прекорачује ограду и баца се у ријеку.

Према тврдњама свједока, дјевојка је одговарала опису Александре Божић. Имала је на себи бијелу мајицу кратких рукава, сиви дукс око струка и шортс бијеле боје. Овакав опис се највећим дијелом подударао са описом нестале Александре који су полицији и медијима дали њен отац и брат. Разлика је у први мах била у томе што је породица тврдила да је Александра носила “мачкасти” облик наочара за вид, бијелу мајицу са црним принтом са предње стране и натписом “ОХ”, али не и шортс, како су јавили очевици, него – плаве фармерке.

Александрин брат Лука који је полицији и друштвеним мрежама објавио нестанак сестре са којом је у суботу био заједно у граду у поменутом ресторану до два часа иза поноћи, а потом јој се изгубио сваки траг, није јуче имао снаге да изусти ни ријеч.

Звао је протеклих суморних сати све Александрине пријатеље и познанике али нико је није видео. Неуморно је окретао оба сестрина броја мобилног телефона, али они су су све вријеме били недоступни.

Крхка нада породице Божић да је она негдје жива и здрава и да ће се сваког тренутка појавити на вратима стана, распршила се синоћ када је полиција јавила да је нађено тијело девојке која на лијевој руци има карактерестичну тетоважу, а у џепу возачку дозволу на којој је Александрино име.

Према незваничним информацијама, таксиста који је Александру довезао на мост, одмах пошто је дјевојка изашла из аутомобила удаљио се с моста. Послије пријаве грађана о дјевојци која се бацила у ријеку, полиција га је пронашла. Он је, како пишу Новости, рекао да није видио скок у ријеку, али је његов опис дјевојке поклапао са описом свједока.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име