Трамп запријетио Русији – Ракете крећу!

0
354

Амерички предсjедник Доналд Трамп објавио је данас на свом Твитер налогу да се „Руси припреме“ за удар америчких ракета.

„Русија тврди да ће оборити сваку ракету испаљену на Сирију? Спреми се Русијо, јер оне стижу, лијепе и нове и ‘паметне’. Није требало да будете партнер са животињом која убија гасом своје људе и ужива у томе“, написао је Трамп.

Порука Доналда Трампа долази два дана након што је предсједник најавио да ће САД у наредних 24-48 сати смислити адекватан одговор на наводни хемијски напад у сиријском граду Дума.

Раније данас, Руси су најавили да ће оборити све ракете које полете ка Сирији.

„Русија има право да обори све ракете и уништи локације одакле се оне испаљују у случају агресије САД против Сирије“, изјавио је амбадор Русије у Либану Александар Засипкин либанској телевизији „Ал манар“.

Тензије у Сирији поново су порасле након наводног тровања прошле недјеље у Думи, за које су САД и њени западни савезници оптужили режим предсједника Башара ал-Асада. Амерички предсједник Доналд Трамп навео је да Америка има више војних опција како да одговори на наводно тровање.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име