Треба ли мијешати парадајз и краставце у исту салату?

0
404

Различито вријеме варење ове двије врсте поврћа главни је разлог због чега одређени стручњаци сматрају да комбинација парадајза и краставаца није здрава.

Тачно је, парадајз је богатији влакнима него краставац, па се спорије вари. Међутим, утврђено је да се и комбинација других врста поврћа вари различитом брзином, па то ипак није разлог да одустајате од савршене комбинације краставца и парадајза.

Ако имате осјетљив стомак, пратите како ваш организам реагује након што поједете грчку салату.

Уколико вашој пробави не смета комбинација краставца и парадајза, немате надимање стомака или гасове, онда слободно уживајте у својој омиљеној салати.

Додатан разлог зашто су људи почели да избјегавају комбинацију краставца и парадајза јесте то што краставац садржи ензиме који уништавају витамин Ц из парадајза. Ово не би требало да представља проблем, осим ако патите од авитаминозе.

Међутим, ако вам недостаје витамин Ц, овај проблем можете ријешити тако што нећете комбиновати парадајз и краставац у истој чинији, већ их једите одвојено или послије оброка попијте чашу сока од цијеђене поморанџе и тако надокнадите неопходну дозу витамина.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име