Требињци доминирали релијем “Сутјеска”

0
114
Фото: СРНА

Возачи Ауто-мото друштва “Херцеговина” из Требиња су екипни и појединачни побједници традиционалног релија “Сутјеска”, који је данас завршен на Тјентишту.

Рели, на којем је учествовало стотињак возача из свих крајева БиХ, почео је јуче оцјенском вожњом до Тјентишта, гдје су одржана два испита спретности.

У теоријском дијелу релија учесници су имали задатак да ријеше тест из познавања саобраћајних прописа.

Свеукупни побједник овогодишњег релија Вучко Башић из АМД “Херцеговина”, који је већ годинама са својим Фиатом непобједив на Тјентишту, и овога пута је одвозио изузетно атрактивну вожњу на полигону.

Једно од заштитних лица релија “Сутјеска” Ивица Малић из Спортског ауто-клуба “Комотин” из Јајца ове године је заузео друго мјесто у укупном пласману, док је био најбољи у класи два.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић истиче да нема доброг возача без доброг познавања и поштивања саобраћајних прописа, као и без добре вјештине у вожњи, а кроз ову манифестацију управо се на томе ради.

Најстаријем учеснику Емилију Ролиху (85) ово је било јубиларно 50. учешће на релију “Сутјеска”, а најмлађи учесник био је четрнаестогодишњи Стефан Милинић из Ауто-мото картинг клуба “Леотар” из Требиња.

Министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач, која је присуствовала релију, истакла је да се са ове манифестације шаље порука да је у саобраћају најважније чување властитог и живота осталих учесника.

Проглашењу поједника присуствовао је и министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

 

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име