Требиње добило пуњач за електричне аутомобиле и бицикле

0
142
Фото: Независне

Требиње је због свог географског положаја увијек гласило за важну туристичку дестинацију, а у задњих неколико година уз обогаживање туристичких садржаја постаје готово незаобилазна тачка за туристе. Модеран пуњач за електричне аутомобиле и бицикле сигурно ће привући додатне туристе.

Код аутобуске станице у Требињу компанија Сегмент инсталирала је пуњач за електричне аутобиле марке Хагер. Максимална снага пуњача износи 22 kW, а пуњење је од 1 до 3 фазно. Аутентификација овлаштених корисника пуњача врши се путем сетова RFID картица.

Поред утичнице за пуњење електричних возила овај пуњач долази уз додатну утичницу за пуњење електричних бицикала. Заштита пуњача је IP54 и отпоран је на УВ зраке.

Брзина пуњења зависи од капацитета батерије возила, али у просјеку пуњење батерија возила на овом пуњачу траје од 45 минута до 3 сата.

У БиХ је, према Агенцији за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ, регистрован мали број електричних аутомобиле али расте број аутомобила на хибридни погон. Крајем 2018. године у БиХ било је регистровано скоро 400 таквих аутомобила, с тим да овакви пуњачи имају велику улогу у укупној туристичкој слици Босне и Херцеговине али и у подстицају раста продаје електричних аутомобила.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име