Требињски студенти поново у хуманитарној мисији: Трећи пут турнир за Џају

0
116

Факултет за производњу и менаџмент из Требиња је овог викенда организовао трећи хуманитарни спортски турнир за помоћ у лијечењу младог Требињца Данијела Пудара Џаје.

На турниру су учествовале по 22 екипе за мали фудбал и за баскет, 10 за одбојку, као и екипе за витешке игре и кликере, а сви учесници и посјетиоци који су то хтјели убацивали су новац за наставак Џајиног лијечења.

“Студенти су иначе заинтересовани за хуманитарне акције и друштвено корисни рад, а ово је само једна од акција које спроводимо и којом желимо показати да смо друштвено одговорни“, казао је Синиша Дропо, студент Факултета за производњу и менаџмент.

Душан Јокановић, декан ове високошколске установе,  истакао је да су у сарадњи с Удружењем студената Менаџмента и Академијом ликовних умјетности у Требињу, одлучили да организују хуманитарни турнир за младог Требињца трећи пут и да се студенти одазову свакој сличној акцији.

Турниру је присуствовао и Данијел Пудар Џаја, који је, видно узбуђен, изразио захвалност, не само овим студентима, већ и свим својим суграђанима.

“Сваки овакав гест у мени распламса неку нову наду, ма колико она да понекад утихне, јер увијек добијем нову снагу и жељу да се борим када видим како се за мене боре други, многи људи које никада у животу нисам ни упознао“, рекао је Џаја.

Он је прије четири године доживио незгоду приликом скока у море, када је повриједио кичму, што је проузроковало парализу ногу и руку, а од тада траје борба њега самог и његове породице, али и цијелог Требиња за његово лијечење.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име